Pizza med kjøttboller og OlivenJeg har lagde pizza med kjøttboller og oliven, det var kjempegode! Først jeg lagde deigen til pizza, så lagde jeg kjøttboller og tomat saus til pizza. Du kan prøve å lage pizza selv fra matprat. 

OPPSKRIFT 

 

2 porsjoner: 

1/4 pk fersk gjær 

1/2 dl vann

2 ss olivenolje 

200 g hvetemel eller tipo O pizza mel 

1/2 salt  

 

Pizza saus: 

1/4 båt finhakket løk 

2 båt finhakket hvitløk 

1 ss olivenolje 

1 ss tomatpuré 

1 boks grovhakkede hermetisk tomater 

1/2 ss tørket timian 

1/2 ss tørket oregano 

1/2 salt 

1/2 kvernet pepper. 

 

Kjøttboller: 

400 g kjøttdeig av svin 

1 ts salt 

1/2 ts kvernet pepper 

1/2 muskatblomme 

1 ss finhakket frisk salvie 

2 ss strøkavring 

2 ss margarin til steke 

1 stk egg

Topping: 

14 stk oliven uten stein 

4 ss revet parmesan 

 

Slik gjør du: 

1. Rør gjær ut i lunkent vann, og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, dekk bakebollen med et klede eller plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. 

2. Stek løk og hvitløk i varm panne med olivenolje. Tilsett tomatpuré og fres i et par minutter. Ha i tomat, timian, oregano salt, og pepper. La dette koke inn til en tykk og god saus med stavmikser. 

3. Bland salt, krydder, salvie og kavring med kjøttdeig. Rør godt og bland forsiktig inn egget til slutt. Rull små kjøttboller for hånd og stek dem i en middels varm stekepanne med margarin til de har fått  en fin stekeskorpe. 

4. Kjevle ut deigen. Ha den over på et bakepapirkledd stekebrettet. Smør på tomatsaus (la det være igjen en cm rundt kanten uten saus), og fordel kjøttboller og oliven jevnt utover pizzaen. Dryss over parmesan. 

5. Stek pizza midt i oven på 260 grader i ca 10 minutter. Pizzaen skal være gyllen og sprø. 

Server gjerne en liten salat, gode tomater og litt ekstra parmesan til pizzaen. Mange foretrekker også å "krydre" med en ekstra god olivenolje. 

 

Lykke til! 

#matprat 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anine Christine Winje

Anine Christine Winje

31, Sandefjord

Jeg elsker å lage mat i leilighet, oppskrifter fra Internett. For eksempel fra matprat. Jeg kan gi deg oppskrifter med bilder av mat. Og er opptatt av krydder og viner til mat. Hele verden kan lese hva jeg liker å gjøre på min fritiden. Jeg kan skriver tekstene med bildene av mat, viner og krydder og med oppskrifter som du kan lage mat hjemme i din fritiden. Og er opptatt av parfyme, kremer og dusjsåper. Ha en fin dag! Jeg elsker å reiser til New York, London, Paris og flere steder i verden. Mest lydt til å reise til New York.

Kategorier

Arkiv

hits